+31 653 157 665 ant@antcommunications.nl
Selecteer een pagina

Client Matters (zie ook de pagina Sites) vroeg om een campagne. Hun training “Winnende Offertes Schrijven” krijgt van deelnemers dusdanige positieve feedback – en de nodige spin-off – dat ze die training een extra boost willen geven. Ze denken aan banners en advertenties met verschillende headlines en teksten voor de diverse doelgroepen.

 

Online advertenties en banners maken

 

Ze willen misschien soms wel, soms niet de prijs noemen, de URL moet aanpasbaar zijn en dan moeten er ook platte en rechthoekige formaten zijn voor diverse media. En oh ja, als het kan moeten ze ook gedrukt kunnen worden voor flyertjes of misschien wel een poster. En wie weet komen er ook nog andere trainingen waarvoor ze het kunnen gebruiken, je zou elke training zijn eigen achtergrondkleur kunnen geven bijvoorbeeld.

Dat klinkt als een uitdaging en dus kolfje naar mijn hand. Ik heb een webpagina gemaakt op layoutserver.nl waar alle tekstuele info aanpasbaar is. De zetwijze van de tekst past zich aan aan de lengte. Teksten moeten een bepaalde minimale grootte en interlinie hebben. De gebruiker kan met langere en kortere teksten en met witregels experimenteren hoe de advertentie er het beste uitziet.

Je hebt niet meer voor elke tekstwijziging een vormgever nodig… Hmm, ben ik daar blij mee?

Per email krijgt de klant het resultaat als png en als drukklare PDF (CMYK). Je kunt het helaas niet zelf proberen want het zit achter een login maar bijgaande geanimeerde GIF geeft een idee van de mogelijkheden. Alleen het maken van een badge insert is publiek toegankelijk. Misschien niet zo spectaculair, het geeft wel een idee, zeker als je lange namen probeert. Het past altijd. (niet te gek, natuurlijk!)

WhatsApp chat